Målare Jönköping

Målning och tapetsering •

Om ROT-avdraget

Avdrag för målning

När du anlitar Målare Jönköping, kan du kan göra skatteavdrag för arbetskostnaden, ROT, som är en förkortning av reparation och underhåll, om- och tillbyggnad. Det är målaren som ansöker om bidraget efter att arbetet blivit gjort, och drar av arbetskostnaden på din faktura. Om du redan har utnyttjat en del av rot- eller rutavdraget ska du informera den du anlitar, så att avdraget på fakturan blir rätt. Du får lov att dra av maximalt 50000 kronor varje år för den sammanlagda summan av utnyttjade ROT- och RUT tjänster.

ROT-avdrag gäller inte fastigheten

Maxbeloppet för ROT-avdrag gäller per person och år, så om flera personer är folkbokförda på samma adress eller fastighet, kan du dra av ett maxbelopp på 50000 kronor per person. På Skatteverkets hemsida kan du logga in och se hur mycket rotavdrag du redan har använt under året. Beloppet på fakturan garanterar inte att du kan använda hela avdraget, eftersom alla kriterier enligt Skatteverket måste uppfyllas för att du ska kunna få avdraget.

Företaget sköter allt åt dig

Om du anlitar Målare i Jönköping blir allting ordnat via företaget som har F-skatt. Om det är en privatperson med A-skatt kan du få ROT-avdrag, men då fylla i en förenklad arbetsgivardeklaration, när arbetskostnaden överstiger 999 kronor. Är det ett företag eller privatperson med F-skatt bokför företaget eller personen kostnaden själv hos skatteverket.

  • VÄLKOMMEN TILL OSS

    Våra målare i Jönköping hjälper dig med tapetsering och målning. Vi arbetar både in- och utvändigt.

    Telefon

    E-post
    offert@malarejonkoping.nu

OM OSS

Våra målare i Jönköping hjälper dig med tapetsering och målning. Vi arbetar både in- och utvändigt.

Målarejönköping.nu kommer hantera din förfrågan för statistikändamål samt hantera dina kontaktuppgifter för att besvara offertförfrågan.